
Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою
Запіканки бувають різні і по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою - солодка, м'яка, ароматна запіканка, до того ж вже нарізана порційними шматками. В якості інгредієнтів для начинки використовуються яблука, цедра лимона, лимонний сік, кориця. Поєднання кориці з яблуками дуже гармонійне і досить часто використовується в кулінарії. Яблучка після запікання стають коричневими і виглядають дуже апетитно. Треба відзначити, що в списку інгредієнтів немає яєць. Приготуйте запіканку з яблуками і хрусткою скоринкою і порадуйте близьких смачним десертом.
Ingredients
Борошно
500 г.
Розпушувач
10 г.
Сіль
за смаком
Цукор
6 ст. л.
Ваніль
за смаком
Вершкове масло
3 ст. л.
Молоко
150 мл.
Яблучний сік
50 мл.
Яблука
2 шт.
Лимонний сік
2 ст. л.
Цедра лимона
1 ч. л.
Кориця
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 200°C.
02
Змішати борошно, розпушувач, сіль, цукор (3 ст. л.), ваніль, додати масло і добре розім'яти виделкою до крихтообразного стану. Влити молоко (100 мл.) і сік, замісити тісто.
03
Розкачати тісто в пласт до 1 см. товщиною.
04
Зверху посипати корицею, цукром (3 ст. л.), Розкласти потерті на крупну тертку яблука, і цедру лимона, скропити все лимонним соком.
05
Загорнути тісто в рулет, і розрізати його на порції приблизно по 3 см. шириною.
06
Форму для випічки змастити вершковим маслом, розкласти заготовки. Побризкати зверху молоком (приблизно 50 мл.) і цукром.
07
Поставити в духовку і запікати до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores