Судак в соєво-імбирному маринаді - Image

Судак в соєво-імбирному маринаді

Number of servings: 6Cooking time: 3 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Із покоління в покоління наші предки передають секрети приготування домашніх рецептів. Давно застарілим, і звичним нам стравам приходять на зміну нові, більш вдосконалені й оригінальні. Популярним продуктом, та що вже там - номером 1 на нашому обідньому столі, залишається риба. Здогадалися про яку рибу піде мова? Поза сумнівом - це судак. На сьогодні ця риба є фаворитом серед мешканців морських глибин. Ще б пак! Його біле, ніжне, пісне м'ясо - незрівнянне! З цієї риби можна приготувати безліч різноманітних блюд. Пропонуємо спробувати цю рибу в соєвому-імбирному маринаді. Якщо у вас мало досвіду в приготуванні рибних страв, не хвилюйтесь, судак дуже просто приготувати. А щоб зробити все у найкращому вигляді - користуйтеся нашим рецептом!

Ingredients

Судак

900 г.

Імбир

20 г.

Борошно пшеничне

250 г.

Часник

1 шт.

Маслинова олія

2 ст. л.

Морква

1 шт.

Огірок

1 шт.

Помідор

1 шт.

Кінза

10 г.

Preparation steps

01

Імбир очистити від шкірки, подрібнити, використовуючи кухонний ніж (чим дрібніше, тим краще). Часник посікти і з'єднати з раніше нарізаним імбиром. Усе це додати в соєвий соус. Сюди ж піде і маслинова олія, а також лимонний сік (можна і сік лайму).

02

Добре перемішати вищеперелічені інгредієнти. Свіжу рибу, промити під проточною водою. Видалити хвіст, голову, плавники і хребет. Також можна узяти готове філе риби. Нарізати судак на порційні шматочки і залити раніше приготованим маринадом. Охайно обмотати плівкою і помістити в холодильник на 2 години.

03

Моркву і огірок очистити від шкірки. Нарізати тонкою соломкою, а потім кубиками. І заразом можна посікти кінзу.

04

Огірок, моркву і кінзу гарненько перемішати. Додати дрібно нарізаний помідор, посолити, полити лимонним соком (або ж соком лайму) і маринувати хвилин 40.

05

Пшеничне борошно ретельно просіяти і обваляти в ній рибу. Викласти на гриллер, накрити кришкою і залишити готуватися на середньому вогні. Покласти приготований судак на паперову серветку. Потім перекласти в тарілку і приступити до прикрашання морської рибки. Для цього підійде пекінська капуста, листя салату, і будь-яка зелень.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min