Салат із ароматними сухариками, беконом і пармезаном - Image

Салат із ароматними сухариками, беконом і пармезаном

Number of servings: 6Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Цей салат нагадує за складом інгредієнтів і смаком дуже популярний салат «Цезар». Як і в «Цезарі» тут головною родзинкою виступають хрусткі і ароматні сухарики, які додають в салат перед самою подачею на стіл. Для цього салату кулінари радять використовувати саме сир Пармезан, який також надає страві цікаву, пікантну нотку. Бекон потрібно прожарювати довше, тоді вийде смачніше. Солити салат треба обережно, так як бекон сам по собі досить солоний. При відсутності під рукою бекону, його можна замінити шинкою, вареної або копченою куркою. В цілому салат має дуже делікатний і ніжний смак.

Ingredients

Бекон

200 г.

Сир Пармезан

100 г.

Батон

100 г.

Соняшникова олія

50 мл.

Помідори черрі

18 шт.

Часник

2 зубчики

Лимон

0,5 шт.

Сушені приправи

1 ст. л.

Листя салату

за смаком

Сіль

за смаком

Черний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

З половини лимона вичавити сік.

02

Соняшникову олію вилити в ємність, додати до неї лимонний сік, сушені трави, часник, пропущений через прес, сіль і перець. Добре перемішати.

03

Батон порвати на невеликі шматочки.

04

Викласти шматочки батона у форму для запікання, перемішати їх з олією з часником і травами. Поставити в розігріту до 180°С духовку, запікати до золотистого кольору.

05

Поки хліб запікатиметься, нарізати бекон соломкою, а сир натерти на крупній тертці.

06

Бекон обсмажити на сковороді без олії.

07

Помідори черрі порізати навпіл, а листя салату нарвати руками на середні шматки.

08

У салатниці змішати листя салату, бекон, сир, помідори. При необхідності посолити, а при подачі додати сухарики.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Салат із ароматними сухариками, беконом і пармезаном – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua