
Житні млинці із запеченими овочами
Ви коли-небудь готували пісні житні млинці на воді? Спробуйте і Ви не будете розчаровані. Зверніть увагу: серед інгредієнтів тіста немає яєць. Це не помилка. Секрет цих млинців - в наявності серед інгредієнтів насіння льону. Насіння льону дуже корисне, воно вважається продуктом, оздоровляючим організм людини. Подрібнене в блендері і залите теплою водою, воно надає тісту тягучість і еластичність, виконує роль зв'язуючого компонента тіста, замінюючи собою яйця. Пісні млинці виходять смачними, досить міцними, з багатим і цікавим смаком. Достатня міцність дозволить Вам загорнути в кожен млинець смачненьку начинку із запечених в духовці овочів і натертого сиру.
Ingredients
Борошно житнє
65 г.
Борошно грубого помелу
65 г.
Насіння льону
3 ст. л.
Олія оливкова
4 ст. л.
Вода
300 мл.
Баклажани
1 шт.
Печериці
200 г.
Перець болгарський
1 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Часник
2 зубчики
Сир пармезан
100 г.
Петрушка
30 г.
Сир моцарела
100 г.
Сіль морська
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Подрібнити насіння льону в блендері. Додати до них теплу воду, залишити суміш на 20 хвилин.
02
У миску просіяти борошно, влити воду з льоном, додати олію, сіль, перець, збити масу до однорідності.
03
На розігрітій сковороді обсмажити млинці з приготованого тіста.
04
Овочі промити під холодною водою, очистити, нарізати маленькими шматочками, цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно подрібнити.
05
У форму викласти овочі, скропити олією, додати сіль і перець за смаком. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин, періодично перемішуючи.
06
Викласти начинку з овочів на кожен млинець, зверху викласти натертий сир, згорнути в конверт. Викласти всі млинці на деко, випікати 5-7 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores