Пудинг з яблуками, родзинками і цукатами - Image

Пудинг з яблуками, родзинками і цукатами

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Пудинг - це популярне у Великобританії, США, Канаді та Австралії блюдо, яке готується з борошна, хлібних крихт, яєць, жиру, вершків і спецій на водяній бані. У солодкі пудинги зазвичай заливаються яйця з молоком, а в яєчно-молочну суміш також іноді додають який-небудь алкоголь - коньяк, бренді, ром і т.д. Для несолодких пудингів, наприклад, із субпродуктів та м'яса, використовується жир. При приготуванні пудингу з яблуками, родзинками і цукатами яловичий жир обов'язково потрібно відокремлювати від плівки і використовувати черству булку з обрізаними корками. Готовий пудинг викладають на блюдо, виливають на нього залишки рому, підпалюють ром і надзвичайно красивий палаючий пудинг подають на стіл.

Ingredients

Ром

150 мл.

Цуор ванільний

10 г.

Жир яловичий

100 г.

Яблука

200 г.

Родзинки

300 г.

Цукати

100 г.

Хліб білий

200 г.

Варення з чорної смородини

100 мл.

Цукор

200 г.

Борошно пшеничне

100 г.

Яйце куряче

4 шт.

Preparation steps

01

Жир посікти ножем на дошці, присипаючи борошном, щоб жир став консистенцією крупинок. Перекласти в миску, додати родзинки, нарізані яблука, цукати і ванільний цукор.

02

Хліб розтерти через сито в крихту, яку після, додати в суміш. Додати варення з чорної смородини, всипати цукор, влити 100 мл. рому, вбити яйця, ретельно перемішати всю масу.

03

Змастити велику серветку маслом, покласти в друшляк, викласти в неї зверху масу для пудингу, зав'язати кінці серветки вузлом, у вузол протягнути палицю, опустити в каструлю з киплячою водою на плиті, палицю розмістити на стінках каструлі.

04

Постійно підливати трохи води, яка википатиме в каструлі, пудинг повинен бути весь час покритий водою, при цьому не торкатися дна каструлі. Варити необхідно 1,5 години.

05

Готовий пудинг викласти на тарілку, остудити трохи.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min