Маклуба - баклажанна запіканка - Image

Маклуба - баклажанна запіканка

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Маклуба - традиційна страва арабської кухні, яку можна назвати арабським пловом. Запропонований рецепт - один із варіантів приготування маклуби. Це не плов, а маклуба - баклажанна запіканка. Особливість цього рецепту в тому, що на останньому етапі приготування маклуба запікається в духовці. Слово "маклуба" позначає "перевернутий". Наше блюдо - "перевертиш": рис, який спочатку викладався зверху на овочі (помідори і баклажани) і попередньо обсмажений фарш із яловичини, після нескладної маніпуляції "перевертання" опиняється знизу. Просочений ароматом м'яса і овочів, він виходить дуже смачним, а після нетривалого запікання на ньому утворюється смачна скоринка.

Ingredients for the recipe

Packaged Eggplants
40.00 - 59.90

Packaged Eggplants

per 1 kg

Ingredients

Packaged Eggplants

4 шт.

Long Grain Rice

200 г.

Metro Chef Cutted Thyme 60g

1 ч. л.

Garlic

2 зубчики

Beef Stew

500 г.

Eco Ground Cinnamon

1 щіпка

Onion

2 шт.

Pink Tomato in Packing

3 шт.

Food Studio Beef Broth 500ml

400 г.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Parsley 70g

за смаком

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

за смаком

Preparation steps

01

Нарізати баклажани уздовж товщиною 6 мм., посипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Розділити баклажани, м'ясо і цибулю на 3 частини.

02

Рис замочити в холодній воді на 1 годину. Мелене м'ясо змішати з сіллю, часником, чебрецем і меленим запашним перцем.

03

Промити баклажани під струменем води й обсушити за допомогою паперового рушника. Розігріти на середньому вогні соняшникову олію й обсмажити баклажани з двох боків до золотистого кольору.

04

У тій же сковороді обсмажити м'ясо, поки воно не втратить червоний колір, перекласти в миску, додати перець, корицю і сіль. Цибулю обсмажити до м'якості.

05

Змастити велику сковороду з високими бортиками оливковою олією. Викласти на дно шар помідорів, розрізаних на колечка. На помідори викласти шар баклажанів, потім м'ясо і цибулю. Повторити цей процес ще 2 рази.

06

Злити воду з рису і викласти його рівним шаром на овочі з м'ясом.

07

Залити половиною бульйону, накрити кришкою і на маленькому вогні варити 20 хвилин. Тепер додати залишки бульйону і варити ще 30 хвилин.

08

Зняти кришку зі сковороди, накрити її великим жароміцним блюдом і акуратно перевернути сковороду. Рис опиниться знизу.

09

Поставити блюдо в розігріту до 170°C духовку на 15 хвилин. Посипати свіжою петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min