
Макі-суші з тунцем
Зараз важко знайти людину, яка не пробувала суші – новомодну закуску, що відноситься до японської кухні. Вони настільки усіма полюбилися, що ця традиційна для Японії страва стала користуватися шаленою популярністю в усьому світі. Однак щоб насолодитися вишуканим смаком суші, Вам необхідно направлятися в японський ресторан? Пропонуємо Вам виправити це безглузде непорозуміння і приготувати класичні макі-суші з філе тунця вдома. Цей найпростіший різновид суші як можна краще підійде для боязких новачків, що бажають спробувати себе в цьому японському кулінарному мистецтві. Інгредієнти для приготування страви знайдуться у будь-якому супермаркеті, а Ви відчуєте себе справжнім японським сушистом.
Ingredients
Філе тунця
200 г
Соєвий соус
150 мл
Рис для суші готовий
400 г
Норі
6 шт.
Імбир маринований
100 г
Васабі
20 г
Preparation steps
01
Для початку приготуйте рис для суші. Зробити це можна, скориставшись цим рецептом http://novus.zakaz.ua/uk/recipes/cuisine/japanese/rice-sushi/
02
Наріжте тунець шматочками (приблизно 15 см в довжину і в розрізі 2х2 см), залийте рибу 20 мл соєвого соусу.
03
На лист норі викладіть рис товщиною 3-5 мм., Приблизно на 3/4 довжини листа, при цьому рис не потрібно сильно утрамбовувати.
04
Викладіть скибочки риби з одного кінця норі.
05
Відступіть 2 см з протилежного кінця і залиште «поле» непокритим, злегка змочіть його водою з рисовим оцтом.
06
Зверніть рол, надаючи йому круглу форму.
07
Розріжте рол на 6 шматочків (приблизно по 2 см).
08
Подавайте з васабі та маринованим імбиром.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores