Ліниві колдуни - Image

Ліниві колдуни

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 5 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Взагалі колдуни - це досить таки поширена страва в білоруській кухні. Хоча в польській та литовській кухні також є свої колдуни. Тільки там це зовсім інша страва - дрібні пельмені з майже прозорим тістом (не плутайте). Колдуни трохи нагадують деруни. Тільки картопля начиняють м'ясним фаршем. Відмінна особливість цієї страви в тому, що з картоплі потрібно видалити зайву рідину. Таким чином маса з картоплі стає щільною і зберігає форму. Дуже ніжний смак страві надає заправка із сметани. Хоча зазвичай чаклуни просто смажать або тушкують, все ж після запікання в духовці вони будуть набагато смачнішими.

Ingredients

Картопля

8 шт.

М'ясо (свинина жирна)

300 г.

Яйце

2 шт.

М'ясо (телятина пісна)

350 г.

Сметана

215 г.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Топлене сало

40 г.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

Спочатку сивнину та телятину порізати середніми шматками та прокрутити в м'ясорубці. Одну цибулину почистити, подрібнити її та змішати з м'ясом. Приправити перцем та сіллю, ретельно перемішати руками, затягнути плівкою та помістити в холодильник. Картоплю почистити, натерти на середній тертці. Щоб з картоплі стекла зайва рідина, картоплю викласти на сито, сито з картоплею поставити в миску на 10-15 хвилин.

02

Почистити від лушпиння та дрібно натерти другу цибулину, викласти в миску. Додати натерту картоплю та 1 столову ложку сметани, перемішати. Злегка збити яйця. Додати яйце в картопляну масу, поперчити, посолити, перемішати. Тепер змішати мясний фарш з картопляною масою.

03

Мокрими руками зліпити з отриманої маси невеликі котлетки. Обсмажити їх у розігрітому салі на сковорідці на сильному вогні до рум'яної скоринки з обох сторін. Духовку розігріти до температури 180°С. Потім приготувати сметанну заправку: змішати сметану з водою (120 г.), приправити сіллю. Залити ліниві колдуни сметанною заправкою та поставити на 15-20 хвилин в духовку. Подавати страву гарячою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min