
Кавові еклери
Заварне тісто займає величезне місце в кондитерській справі. Це і еклери, і тістечка шу, і французькі торти, як крокембуш, Парі-Брест або Сан Оноре. Еклери - це кондитерські вироби, які готуються за старим французькому класичним рецептом. Щоб правильно випекти заварне тісто, слід уникати самих стандартних помилок: погане вимішування тіста, дуже щільна текстура тіста, неправильний температурний режим при випіканні. Нікого не залишать байдужим кавові еклери з густим, ніжним і інтенсивним на смак кавовим кремом. Кількість кавового крему потрібно регулювати на свій смак. Зберігаються еклери в холодильнику, подаються до чаю або кави.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
180 г.
Olkom Stoloviy Margarine 82.2%
80 г.
Akvulya Still Water 2l
200 мл.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
8 шт.
Salt Egypt
за смаком
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
500 мл.
Dr.Oetker for baking starch 1000g
20 г.
Auchan Powdered Sugar 200g
175 г.
Chorna Karta Gold instant coffee 500g
6 ст. л.
Pripravka Vanilla 2g
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Preparation steps
01
У невелику каструлю налити воду, додати маргарин і сіль, довести до кипіння і зняти каструлю з вогню.
02
У гарячу рідину засипати борошно і перемішати до однорідності. Знову поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, до тих пір, поки тісто не почне відходити від стінок каструлі і не утворить кулю. Дати тісту охолонути, додати по одному 5 яєць, ретельно перемішуючи.
03
Лист паперу для випічки змастити олією. На нього викласти тісто з допомогою ложечки.
04
Випікати 10-15 хвилин при температурі 220°C, а потім зменшити температуру до 200°C і залишити ще на 15 хвилин.
05
Вийняти еклери з духовки і дати охолонути.
06
З'єднати цукрову пудру, крохмаль, ванілін, решту яєць та молоко і збивати на паровій бані до тих пір, поки маса не загусне. У кінці збивання влити тоненькою цівкою каву. Після того, як маса загусне, зняти її з вогню і продовжувати збивати до повного охолодження.
07
Еклери розрізати і наповнити кавовим кремом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores