Карамельно-грушевий пиріг - Image

Карамельно-грушевий пиріг

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Карамельно-грушевий пиріг - це смачне чудо кулінарного мистецтва. Цей смачний пиріг не дуже важко приготувати в домашніх умовах. Часу на його приготування у вас піде не дуже багато. Але зате яке задоволення спіткає вас, коли ви будете виймати його на стіл гарячого, пахучого, рум'яного з хрусткою карамельною скоринкою! Це щось неймовірне. Не меншої радості ви і ваші близькі отримають при спільному поїданні пирога, наприклад, в зимовий, затишний вечір на домашній, теплій кухні за чашкою чаю. Або літнім вечором де-небудь на затишній, дачній веранді, або в міській квартирі на відкритому балконі ви будете насолоджуватися поїданням пирога, вдихаючи літню, вечірню прохолоду...

Ingredients

Борошно

235 г

Цукрова пудра

25 г

Вершкове масло

150 г

Яйця

2 шт.

Цукор

50 г

Мигдаль

50 г

Груші

3 шт.

Абрикосовий джем

2 ст.л.

Лимон

0,5 шт.

Preparation steps

01

Вершкове масло розрізати на кілька шматочків і залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Борошно (2 ст.л. залишити для помадки) просіяти з цукровою пудрою.

02

У борошні зробити лунку, покласти до неї вершкове масло, влити 2 ст.л. теплої води, збити одне яйце. Замісити тісто.

03

Викласти тісто у невисоку круглу форму, сформувати бортики. Застелити пергаментним папером і насипати зверху приблизно 1 склянку квасолі. (Це потрібно для того, щоб при випіканні тісто не пузирилося). Випікати в духовці при 200°C близько 10 хвилин.

04

Тим часом в блендері подрібнити мигдаль. У великій мисці розтерти масло і цукор, додати 1 ст.л. меленого мигдалю, все перемішати. Окремо збити одне яйце і влити його невеликими порціями до масляної маси. Додати решту молотого мигдалю і борошно, добре перемішати помадку.

05

Розрізати навпіл груші, видалити з них серцевинки. Очистити груші від шкірки і зробити на поверхні поздовжні розрізи. Змастити пиріг помадкою, вирівняти ложкою. Зверху викласти груші. Випікати пиріг приблизно 30-35 хвилин у духовці при 180°C до золотисто-коричневої скоринки.

06

З лимона вичавити сік. У маленькій мисочці змішати абрикосовий джем і 1 ст.л. лимонного соку. Теплий пиріг змастити отриманою глазур'ю і відразу ж подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Карамельно-грушевий пиріг – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua