Камбала під польським соусом (рецепт для НВЧ-печі) - Image

Камбала під польським соусом (рецепт для НВЧ-печі)

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Основною особливістю цієї страви є те, що воно готується в мікрохвильовій печі. Тому дуже важливо при приготуванні не перетримати в ній камбалу, інакше рибу можна просто пересушити. Для збереження її соковитості можна використовувати спеціальний посуд з кришкою або рукав для запікання. Особливий цікавий і яскравий смак цій страві додає польський соус, який ідеально підходить до будь-якої риби і в будь-якому вигляді, чи то до смаженої чи то до вареної. Соус дуже калорійний і ідеально поєднується з нежирною рибою. У результаті виходить смачне і в міру ситне блюдо.

Ingredients for the recipe

Carrots
11.90 - 19.90

Carrots

per 1 kg

Ingredients

Carrots

2 шт.

Packed Onion from 3kg

1 шт.

Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.92l

15 г.

Dobra Ryba Delicate Herring 500g

600 г.

Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs

2 шт.

Homemade Butter

100 г.

Dill 70g

10 г.

Parsley 70g

10 г.

Basil in Pot

10 г.

Casa Rinaldi Lemon Juice 1l

10 г.

Salt Egypt

за смаком

Spice Allspice Ground

за смаком

Bay Leaf

2 шт.

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Cucumber

1 шт.

Preparation steps

01

Спочатку, перед приготуванням необхідно підготувати рибу, попередньо її розморозивши, якщо це потрібно, випатравши та почистивши. Можна використати і охолоджену камбалу, котра вже очищена, і без голови. Зварити яйця: покласти до невеликої кастрюлі та залити холодною водою. Після закипання варити 7-8 хвилин. Потім залити холодною водою, до охолодження. Поки варяться яйця необхідно почистити, нарізати напівкільцями цибулю. Моркву ретельно помити за допомогою щітки, порізати тонкими кружечками.

02

В скляну кастрюльку покласти приготовані цибулю та моркву, столову ложку олії, налити дві столові ложки води. Готувати під кришкою протягом 6-7 хвилин на максимальній потужності (якщо мікрохвильова піч з максимальною потужністю 850 ВТ). Морква повинна стати м'якою, але при цьому не розварюватися. Якщо вона залишилася жорсткою, то поставити її ще ненадовго.

03

Після того як морква стала м'якою, зверху покласти камбалу, бажано розгорнути філе риби так, щоб більш товсті частини тушок були біля краю посуду. Додати сіль, чорний мелений перець та спеції за смаком: перець духмяний, розмарин, лавровий лист.

04

Готувати ще 5 хвилин на максимальній потужності. Потім дати постояти 5-7 хвилин, після цього перевірити готовність камбали - якщо риба побіліла, втратила свою "прозорість" та добре розділяється виделкою, то вона готова. Якщо не готова, то поставити її ще на півхвилини, потім також перевірити готовність.

05

Тепер необхідно приготувати польський соус. Яйця почистити та дрібно нарізати. Зелень ретельно промити та порізати її якомога дрібніше. Масло вершкове розтопити у мікрохвильовій печі. До масла додати яйця та зелень, все перемішати. Додати сіль за смаком, півчайної ложки лимонного соку. Цей соус також підійде й до будь-якої іншої вареної та тушкованої риби. Акуратно викласти на тарілку готову рибу, полити польським соусом. Можна прикрасити зеленню, свіжими огірками.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min