
Калья
Калья - страва російської кухні, вперше згадується в джерелах XVI-XVII століть. Вважається, що це м'ясний або рибний суп, зварений на огірковому розсолі, що є прообразом розсольника. Але насправді рецептів приготування кальі існує кілька і вони досить різні. Свого часу це блюдо було вельми популярним, і часто подавалося на святковий стіл. Зараз воно практично вийшло з ужитку, і зустрічається в меню ресторанів досить рідко. У даному рецепті калья - легкий нежирный суп на основі бульйону. Але вона також готується з жирної риби, як морської, так і річкової, з додаванням ікри, а також з м'яса птиці або яловичих нирок.
Ingredients
Курячий бульйон
1 л.
Корінь селери
1/4 шт.
Корінь петрушки
1 шт.
Морква
2 шт.
Огірки солоні
3 шт.
Борошно
1 ст. л.
Східні спеції
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Нарізати соломкою моркву, корінь петрушки, селеру, цибулю. Все обсмажити на олії.
02
Огірки, нарізані соломкою, приспустити в невеликій кількості води.
03
На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити столову ложку борошна і розвести 2 ст. ложками готового бульйону.
04
Додати в бульйон борошно, овочі, огірки, спеції. Варити 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores