Камберлендський соус - Image

Камберлендський соус

Number of servings: 10Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Камберлендський соус відноситься до класичної англійської та французької кухні. Він отримав свою назву на честь перебування герцога Камберлендского в місті Ганновері в Німеччині. Там цей соус був приготований придворним кухарем. Вперше соус Камберленд згадується в 1904 році у французькій книзі «Англійська кухня». Це холодний соус з пікантним смаком, подається до м'яса дикої птиці, шинки, холодної індички, окісту, відвареного язику, страв з телятини і баранини. Загалом, він підходить до страв з абсолютно будь-якого м'яса. Хоча Камберленд і прийнято подавати холодним, іноді до холодних страв з птиці допускається подача соусу в гарячому вигляді.

Ingredients

Апельсин

1 шт.

Варення з червоної смородини

200 г.

Мелений імбир

за смаком

Червоне вино

3 ст. л.

Лимон

1 шт.

Цибуля-шалот

3 шт.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Оцет

1 ст. л.

Preparation steps

01

Лимон і апельсин вимити, витерти насухо, нарізати цедру тонкими смужками. Видавити сік з обох фруктів.

02

Залити цедру невеликою кількістю води, довести до кипіння. Воду злити, цедру протушкувати.

03

Цибулю-шалот почистити, дрібно нарізати. Побланширувати в киплячій воді. Вийняти і обсушити.

04

Варення із червоної смородини розігріти на водяній бані, щоб воно стало рідким. Остудити і змішати з цедрою і цибулею.

05

Приправити соус червоним вином, оцетом, соком апельсина і лимона, а також перцем, імбирем і сіллю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min