Курка з соусом із баклажан - Image

Курка з соусом із баклажан

Number of servings: 10Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Курка з таким соусом дуже смачна і гідна захоплення. Баклажани для соусу повинні бути молоді, не перезрілі. Інакше насіння доведеться видаляти, а це клопітно. Запечені баклажани на відкритому полум'ї роблять соус найбільш смачним. Соус повинен мати світлий відтінок. Особливу пікантність блюду надає цілий стручок пекучого перцю, якщо його не розрізаючи покласти в блюдо. Коли курка готова, соус потрібно розмішати, щоб вийшло однорідне пюре, і викласти його на тарілку рівним шаром. Зверху викласти курячі ніжки і полити соусом, в якому тушкувалась курка. Подавати тільки гарячим, прикрасивши страву зеленню: петрушкою або м'ятою.

Ingredients

Філе куряче

10 шт.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Вершкове масло

6 ст. л.

Цибуля

1 шт.

Помідори

6 шт.

Лавровий лист

4 шт.

Стручковий перець

100 г.

М'ясний бульйон

0,5 мл.

Баклажани

8 шт.

Лимон

1 шт.

Борошно

200 г.

Молоко

1 л.

Preparation steps

01

Баклажани помістити в пароварку на 20 хвилин. Зняти шкірку, видалити стеблинки, кинути баклажани в лимонний сік і залишити на 5 хвилин.

02

У каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно. Смажити 2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Влити гаряче молоко, готувати 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб розчинилися грудочки.

03

Вийняти баклажани з лимонної води, процідити воду. Порізати баклажани і з'єднати з вмістом каструлі. Посолити, тушкувати 5 хвилин.

04

Грудинку порізати, посолити і поперчити. Розтопити в каструлі вершкове масло, додати куряче м'ясо, смажити 3 хвилини. Додати нарізану цибулю, помідори, лавровий лист, стручковий перець, м'ясний бульйон. Тушкувати 25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min