Паштет із курячої печінки з гранатовим желе - Image

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Сьогодні ми хочемо навчити вас готувати паштет із курячої печінки з гранатовим желе. Паштет - це фарш з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів, приготований особливим чином. Паштет дуже часто готують з печінки. Щоб надати приємного і цікавого смаку в печінкові паштети додають різні добавки у вигляді цибулі, морквини, соку різних фруктів. Паштет з курячої печінки ми готуватимемо з гранатовим желе. Смак виходить незвичайний і складний. Така страва виходить дуже витонченою. Паштет можна подавати у вигляді бутербродів, а можна вживати з різними видами закусок. До речі, завдяки ефектному червоному гранатовому желе зверху паштету, він відмінно виглядатиме на святковому столі.

Ingredients

Куряча печінка

500 г.

Вершки (10-20%)

200 мл.

Цибуля ріпчаста

100 г.

Морква

100 г.

Гранатовий сік

250 мл.

Вершкове масло

100 г.

Желатин

5 г.

Мелений мускатний горіх

0,5 ч. л.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.

02

На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.

03

Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.

04

Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.

05

Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.

06

Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.

07

Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.

08

Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.

09

Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.

10

Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.

11

Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.

12

Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.

13

Паштет добре їсти на хлібі або просто так.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua