
Хлібна запіканка з вишнею
Якщо потрібно швидко приготувати що-небудь солодке до чаю, на розум приходить у першу чергу запіканка. Вона і готується швидко, і з підручних засобів, і до домашньої вечері в самий раз. Зараз існує стільки різних рецептів запіканки, що легко заплутатися. Хлібна запіканка з вишнею - це смачний десерт, що не втомить вас зайвою солодкістю, навпаки, він буде досить смачний і не нудотний. Вишня - це родзинка страви (як би конфузно це не звучало). Тому що вона має незвичайний смак і славиться своїми корисними якостями. Хлібну запіканку можна подавати до чаю або кави, а також брати із собою на роботу чи діткам до школи.
Ingredients
Білий хліб
250 г.
Молоко
500 мл.
Вершкове масло
50 г.
Яйця
3 шт.
Цукор
100 г.
Вишня
250 г.
Ванілін
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Молоко налити в каструлю, додати до нього масло, цукор і трохи ваніліну. Поставити молоко на вогонь і нагрівати поки цукор і масло повністю не розчиняться.
02
Каструлю з молоком зняти з вогню і покласти в неї шматочки хліба (якщо хліб досить черствий, то залишити його в молоці хвилин на 30, щоб він добре розм'як).
03
Коли хліб повністю розмокне, подрібнити його блендером до однорідної маси.
04
Відокремити яєчні жовтки від білків і ввести їх в масу. Добре перемішати.
05
Білки, які залишилися, збити міксером до стійкого стану і акуратно ввести в молочно-хлібну масу.
06
Форму для випікання змастити олією і вилити в неї приблизно половину маси.
07
Викласти більше половини вишні у форму, а потім вилити другу половину молочно-хлібної маси і прикрасити зверху вишнею, яка залишилася. Також зверху трохи посипати цукром.
08
Поставити форму в розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
09
Потім форму вийняти і залишити остигати. Коли запіканка охолоне, порізати її на порційні шматочки і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores