
Баниця
Не всі знають, що баниця - це національна болгарська страва. Якщо коротко, то це пиріг із бринзою. Баниця дуже популярна на території Болгарії. А трошки підсоливши цю страву і наливши чашечку кислого молока, можна і зовсім дуже ситно пообідати, що між іншим роблять багато болгарців. І ми вам скажемо, що не дарма вони так роблять, тому що баниця дуже поживна страва і до того ж дуже корисна. Адже, бринза відрізняється підвищеним вмістом кальцію, калію, фтору і фосфору. До того ж, жирів в ній менше, а білків - більше і тому вживаючи її ви поліпшите стан свого здоров'я і фігуру теж. А ще корисно її вживати вагітним і годуючим матерям. Обов'язково приготуйте баницю.
Ingredients for the recipe
Ingredients
7 Flour 1kg
640 г.
Kiliya Balkan Brynza 45%
250 г.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
6 шт.
Salad Sunflower Oil 500ml
40 г.
Vinegar 9% 1l
20 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
100 мл.
Homemade Butter
60 г.
Preparation steps
01
Змішати борошно, 1 яйце, вершкове масло (20 г.), оцет. Замісити тісто.
02
На тертці подрібнити бринзу, змішати її з яйцями (3 шт.) і молоком.
03
Із тіста сформувати 12 коржів. Змастити коржі вершковим маслом (20 г.), накласти одна на іншу і розкачати два листа за розмірами деко.
04
Один лист викласти на деко, змащене олією. Зверху рівномірно нанести сирний фарш і накрити його іншим розкатаним листом тіста.
05
Краї листів з'єднати, витягнувши трохи нижній лист і накрити їм верхній. Зробити кілька проколів виделкою, скропити добре розігрітим вершковим маслом (20 г.) і залити 2 збитими яйцями.
06
Випекти в середньо нагрітій жаровій шафі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores