Соус "Божоле" - Image

Соус "Божоле"

Number of servings: 8Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Вишуканий соус "Божоле" прийшов до нас із Франції. Зробити його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Скажемо більше, що основна частина часу йде на випарювання вина. Соус робиться на основі арахісової, оливкової олії, ну і, звичайно, ж червоного вина. Це головні інгредієнти, які у поєднанні з іншими інгредієнтами дадуть той прекрасний, вишуканий, витончений французький смак. Цей божественний, шовковистий смак соусу надовго залишиться у вас в пам'яті. Консистенція соусу "Божоле", якщо слідувати точно за рецептом, вийде густою. Соус ідеально підходить до страв з яєць, м'яса і птиці. Перевага соусу полягає в тому, що він не тільки швидко готується, але його не треба настоювати.

Ingredients

Яєчний жовток

1 шт.

Гірчиця

1 ч. л.

Арахісова олія

150 мл.

Оливкова олія

50 мл.

Вино (сухе, червоне)

120 мл.

Червоний винний оцет

1 ст. л.

Сіль

щіпка

Цукор

щіпка

Preparation steps

01

Потрібно з’єднати 100 мл. вина і цукор. Для того, щоб вино випарити, його потрібно поставити на великий вогонь.

02

Далі потрібно змішати жовток і гірчицю, додати щіпку солі і тоненькою цівкою влити арахісову і оливкову олію.

03

Потім поступово додати винний оцет, випарене вино і те, що залишилося (20 мл.).

04

Перемішати вінчиком.

05

Соус можна використовувати відразу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Соус "Божоле" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua