Різотто з білими грибами та петрушкою - Image

Різотто з білими грибами та петрушкою

Number of servings: 6Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Різотто. Ця страва вважається чи не найпоширенішою в Італії. Хоча перша згадка про неї зустрічається не так вже давно, у вісімнадцятому столітті. Спочатку з'явилося різотто в Північній Італії, потім поширилося по всій країні, ну а далі і по всьому світу. Щоб різотто у вас вийшло не гірше, ніж його роблять італійці, слід використовувати спеціальний круглий рис, який багатий на крохмаль. Рис можна обсмажувати не тільки на вершковому маслі, а також на оливковковому, або на курячому жирі. У майже готову страву додають пармезан для ще більшого кремоподібного стану, не дивлячись на те, що у страві використовується рис з високим вмістом крохмалю.

Ingredients

Рис

500 г.

Гриби білі

350 г.

Часник

2 зуб.

Олія оливкова

5 ст. л.

Масло вершкове

50 г.

Петрушка

20 г.

Бульйон грибний

1 л.

Сіль

за смаком

Сир пармезан

за смаком

Preparation steps

01

Гриби ретельно промити і тонко нарізати. Часник дрібно натерти, кинути його в сковороду з оливковою олією. Потім додати гриби і смажити на сильному вогні. Коли гриби будуть готові, додати сіль і подрібнену петрушку.

02

Тим часом в іншу сковороду покласти шматочок вершкового масла і додати промитий рис. Потім поступово підливати бульйон, не забувати перемішувати все.

03

Коли рис буде наполовину готовий, додати гриби. Потім продовжити підливати бульйон. Коли рис буде готовий остаточно - додати шматочок вершкового масла, тертий пармезан і петрушку, що залишилася.

04

Розподілити все по тарілках. Тертий пармезан подавати окремо.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Різотто з білими грибами та петрушкою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua