
Рататуй з кальмаром
«Ароматно, яскраво, насичено». Ось такі асоціації виникають, коли згадуєш про цю традиційну овочеву страву родом з французького Провансу. Вона стала настільки популярною, що навіть увічнена в однойменному мультфільмі. За технологією приготування і складом інгредієнтів цей кулінарний шедевр дуже нагадує угорське лечо. Ви вже здогадалися? Відкриваємо перед Вами всі карти: мова піде про рататуй – запечену в духовці суміш з перців, кабачків, баклажанів і томатів. Ну і, звичайно ж, пряні середземноморські спеції, що створюють неперевершений аромат. Загалом, класика світового вегетаріанського меню. Однак без приємних експериментів не обійтися: додаємо морський делікатес – ніжний кальмар.
Ingredients
Олія оливкова
25 мл.
Цибуля ріпчаста
120 г.
Перець болгарський
120 г.
Цукіні
400 г.
Помідори
400 г.
Часник
20 г.
Кальмари
400 г.
Вода
50 мл.
Суміш перців
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Кальмари ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати кальмар кільцями.
02
Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою або кубиками.
03
Цукіні помити, очистити від шкірки і нарізати скибочками або кубиками. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.
04
Цибулю і часник обсмажити на рослинній олії. Потім додати болгарський перець, цукіні, помідори і готувати 4-5 хвилин.
05
Додати води, накрити кришкою і готувати 10 хвилин. Потім додати кальмар, спеції і тушкувати близько 2 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores