Куряче стегно в гранатовому соусі - Image

Куряче стегно в гранатовому соусі

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

М'ясо курки вважається ніжним, корисним, і дуже смачним. У цьому рецепті його доповнить не менш корисний гранат. Поєднання таких продуктів як м'ясо курки, гранат і перець чилі - "по-смачному вибухонебезпечний" коктейль. Що стосується перцю (чилі), то його ви можете додавати на свій смак, те ж саме з кардамоном. У результаті повинен вийти кисло-солодкий соус з "перчинкою". Для виразнішого смаку, рекомендуємо подовше потримати в гранатовому соусі стегенця, так смак стане більш насиченим. Також, можна замінити власноруч приготований соус на вже готовий, який продається в крамницях. Але, нічого не може бути смачніше приготованої домашньої їжі, і ніякі магазинні продукти не передадуть тієї любові, і турботи, яку ви вклали у створення приголомшливої обідньої страви!

Ingredients

Куряче стегно

6 шт.

Оливкова олія

1 ст. л.

Перець чорний (мелений)

за смаком

Соус ткемалі

3 ст. л.

Сіль

за смаком

Зелень

за смаком

Цибуля

1 шт.

Слива (для соусу)

100 г.

Гранат (для соусу)

1 шт.

Цукор (для соусу)

за смаком

Кайенский перець (доля соусу)

за смаком

Лимоний сік (для соусу)

за смаком

Preparation steps

01

Спершу приготувати соус. Узяти гранатовий сік або пюре (можна отримати різними способами: розрізати гранат навпіл і віджати сік в соковижималці, або прокрутити фрукт в м'ясорубці). Із слив зробити також пюре. В окрему посудину влити отримане гранатово-сливове пюре, додати цукор і сіль. Уварити суміш до загустіння. Кайенський перець, порубану дрібно зелень (кінзу, базилік) і лимонний сік вмішати пізніше. Соус готовий!

02

Включити прогріватися духовку на 180ºС. У посудині підготувати суміш з солі і перцю. Потім натерти цією сумішшю і соусом підготовлені до смаження курячі стегна.

03

Форму застелити фольгою, змастити олією і викласти на неї курячі стегна.

04

Цибулю очистити і порізати кільцями, або півкільцями. Укласти зверху курки. Готувати в духовці 45 хвилин. Через 30 хвилин, прибрати фольгу, щоб стегенця зарум'янилися і так само зменшити градуси до 160 ºС достатньо.

05

Готові курячі стегна викласти на тарілку і полити соусом ткемалі. Прикрасити зеленню. Подавати до столу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Куряче стегно в гранатовому соусі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua