
Каталонський крем Crema catalana
Представляємо вашій увазі рецепт крему Каталана (crema catalana). Даний крем є найголовнішим каталонським десертом. Його особливістю є те, що традиція поїдання крему 19 березня народилася в Каталонії дуже давно. Саме в цей день 19 березня в Каталонії відзначають закінчення зими і вшановують святого Йосипа, а ще цей день вважається Днем Батька. Це дуже домашня і стара традиція, яка обросла безліччю легенд. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе гарячими каталонцями і поласувати даним десертом. Такий чудовий десерт під твердою карамельною скоринкою дуже добре поєднується з печивом або фруктами. А ще дуже добре цей десерт запивати кавою.
Ingredients
Жовток яєчний
4 шт.
Вершки (20%)
350 мл.
Молоко
150 г.
Цедра апельсина
1 шт.
Кориця
2 ч. л.
Крохмаль картопляний
2 ч. л.
Цукор
90 г.
Ваніль
2 г.
Preparation steps
01
Жовтки збити з цукром.
02
Потім додати цедру 1 апельсина, корицю і крохмаль.
03
Потім потроху ввести вершки та молоко. Збити на повільній швидкості.
04
Далі влити крем у каструлю і варити до тих пір, поки він не стане щільним.
05
Процідити крем через сито, залити у форми для крему і поставити в холодильник.
06
Посипати крем цукром.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores