Кальмар по-пекінськи - Image

Кальмар по-пекінськи

Number of servings: 2Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Існує безліч кулінарних рецептів приготування кальмарів. Один з них - кальмари по-пекінськи. Цей делікатес дуже популярний у Китаї, де його можна зустріти практично в кожному ресторані. Блюдо має вишуканий вигляд, а кальмари виходять ніжними і ароматними. При бажанні до них можна подавати будь-який соус залежно від смакових уподобань. Варто відзначити, що крім чудових смакових якостей м'ясо кальмара дуже корисне. Воно на 90% складається з білка, містить цілий ряд необхідних людині мікроелементів (фосфор, залізо, мідь, селен, йод та ін.), А також містить таурин, що знижує рівень холестерину в крові.

Ingredients

Кальмари свіжі

500 г

Цибуля

20 г.

Імбир

20 г.

Часник

20 г.

Крохмаль

40 г.

Горілка рисова або коньяк

30 мл.

Огірки свіжі

30 г.

Сіль

за смаком

Олія кунжутна

50 мл.

Preparation steps

01

Кальмари вимочити в холодній воді, промити і зняти плівку, розрізати на дві смужки від голови до хвоста.

02

Зробити надрізи ялинкою через кожні 2 см.

03

Потім перпендикулярно до їх кінців зробити надрізи так, щоб вийшли шматочки завдовжки 4 см, шириною 2 см.

04

Занурити ці шматочки в киплячу воду і вийняти, як тільки вони загорнути. Обсмажити шматочки кальмара на сковороді в киплячій кунжутній олії 2 хв.

05

Приготувати приправу з нарізаної цибулі, часточок часнику, солі, розведеного крохмалю, горілки, часточок огірка.

06

В окремій сковороді розжарити масло і влити в нього приправу та окріп.

07

Довести до кипіння і опустити в сковороду шматочки кальмара так, щоб вони рівномірно вкрилися підливою. Через пару секунд вийняти і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кальмар по-пекінськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua