
Яблука, запечені під штрейзелем
Під загадковим словом штрейзель в кулінарному словнику значиться дрібна (а іноді і досить велика) крихта, яка утворюється при змішуванні масла і муки в більш-менш рівних пропорціях. В принципі, під штрейзелем можна запікати різні фрукти, але нам особливо подобаються яблука, тому що вони виходять м'якими, соковитими і напрочуд ароматними. А сам штрейзель перетворюється на хрустку золотаву скоринку. Ще один очевидний плюс цього десерту - він не дуже калорійний, на відміну від іншої випічки, тому що основу його все-таки складають фрукти. Якщо у вас немає маленьких керамічних форм, можете використовувати одну велику форму, а коли штрейзель охолоне, просто розріжте його на шматочки і викладіть на десертний тарілки. Горішки теж беріть будь-які на ваш розсуд (а можна обійтися і зовсім без них), але особливо ефектно виходить з мигдальними пелюстками.
Ingredients
Яблука
3 шт.
Лимон
1 шт.
Мелена кориця
за смаком
Цукор
100 г
Горіхи (будь-які)
70 г
Мука
100 г (або трохи більше)
Вершкове масло
100 г
Ванільний цукор
2 ч.л.
Preparation steps
01
Для приготування штрейзеля в миску всипте цукор, ванільний цукор і просійте туди борошно.
02
Вершкове масло наріжте невеликими шматочками, залиште на кілька хвилин при кімнатній температурі і додайте його в миску до борошна та цукру. Розітріть масу руками, щоб у підсумку утворилася крихта. Якщо крихта не утворюється, треба додайте ще трохи борошна. Миску з крихтою покладіть в холодильник.
03
Духовку розігрійте до 180°С.
04
Яблука розріжте навпіл, видаліть сердцевинку і наріжте їх дрібними кубиками (шкірку знімати не потрібно).
05
З половини лимона вичавіть сік і полийте ним яблука.
06
Посипте яблука корицею за смаком (якщо ви любите корицю, не бійтеся додати її побільше) і добре перемішайте.
07
На дно невеликих формочок (найкраще підійдуть керамічні) покладіть яблука, зверху посипте борошняною крихтою - штрейзелем, заповнивши формочки до кінця.
08
Поставте яблука в розігріту духовку.
09
Подрібніть горіхи. Після закінчення 35 хвилин дістаньте яблука з духовки, посипте горіхами і запечіть ще протягом 5 хвилин. Десерт готовий - подавати його можна як теплим, так і холодним.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores