Харчо з баранини - Image

Харчо з баранини

Number of servings: 4Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.

Ingredients

Грудинка бараняча

0,3 кг.

Рис

35 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Олія рослинна

1 ст. л.

Томатна паста

30 г.

Часник

3 шт.

Перець чилі

5 г.

Кінза

15 г.

Хмелі-сунелі

1 г.

Перець чорний мелений

1 г.

Гвоздика

1 г.

Кориця мелена

1 г.

Аджика

10 г.

Вода

1 л.

Preparation steps

01

Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.

02

Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.

03

Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.

04

За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Харчо з баранини – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua