
Грибний холодник
Холодник, також холодний борщ - це холодний суп, національна страва кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, литовської, латвійської, польської, української кухонь. У російській кухні подібна страва називається свекольник. У свекольник, як ви здогадалися, додається буряк. Але ми сьогодні з вами будемо готувати грибний холодник, рецепт якого трошки відрізняється від оригінального. Тому що справжній холодник готується без шматочка якого-небудь м'яса. У нашому ж грибному холоднику присутнє куряче філе, тому в якості пісної страви такий холодник вже не підійде. Холодник завжди подається охолодженим. При подачі в тарілку покласти половинку яйця і сметану. Приємного апетиту!
Ingredients
Білі гриби або печериці
500 г.
Петрушка
50 г.
Куряче філе
400 г.
Огірок свіжий
1 шт.
Корінь селери
30 г.
Лимонний сік
1 ст. л.
Яйце варене
1 шт.
Зелена цибуля
10 г.
Перець
за смаком
Цукор
за смаком
Сіль
за смаком
Грибний відвар
1000 мл.
Курячий бульйон
150 - 200 мл.
Кріп
50 г.
Preparation steps
01
Білі гриби (або шампіньйони) відварити до готовності в підсоленій воді. Після гриби вийняти і нарізати кубиками. Відвар не виливати.
02
Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді разом із коренем селери і коренем петрушки. Після курку нарізати кубиками. Бульйон відставити.
03
Зелень петрушки, кропу і цибулю дрібно посікти, стебло селери нарізати кубиками. Всю зелень підсолити, щоб вона пустила сік.
04
Огірок нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти і залити грибним бульйоном. Додати трохи курячого бульйону.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores