Яєчно-картопляний пай - Image

Яєчно-картопляний пай

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

У перекладі з англійської «пай» означає пиріг. Ця споконвічно американська випічка відома своїм найтоншим листковим тістом і дуже щедрою начинкою, яка прям вивалюється із пирога при першому ж укусі. До речі, вона може бути найрізноманітніша: від м'яса і картоплі до яблук і вишень. Виділяють відкритий, проміжний (з решіткою із тіста) і закритий пай, останній з яких складається з двох пластів тіста, а начинка – посерединці. Вашій увазі ситний і дуже смачний закритий яєчно-картопляний пай. Мабуть, це один з найбільш вдалих і оригінальних варіантів приготування звичного і майже рідного для нас коренеплоду – картоплі. Хрустка ріпчаста цибуля надає не тільки пікантний смак, але і соковитість.

Ingredients

Тісто листкове

500 г.

Цибуля ріпчаста

120 г.

Олія оливкова

15 мл.

Картопля

350 г.

Сіль

за смаком

Яйце куряче

12 шт.

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Повністю розморозити готове тісто. Розділити його на 2 частини і розкачати кожну в пласт розміром трохи більше, ніж форма (бажано 30х30 см). Викласти один пласт тіста у форму для випічки, зробивши бортики. Розігріти духовку до 180-190 градусів.

02

Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Картоплю помити, очистити, нарізати тонкими скибочками. Змішати цибулю з оливковою олією. Розкласти цибулю по поверхні тіста.

03

Зверху викласти картоплю, розбити і залити зверху яйцями. Посипати все сіллю і перцем за смаком, а потім накрити другим пластом тіста. Скріпити краї тіста і поставити пиріг в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 60 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Яєчно-картопляний пай – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua