Кнедлики із сирої картоплі - Image

Кнедлики із сирої картоплі

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Кнедлики дуже популярні в Чехії та Словаччині. Власне, це їх національна страва. У класичному варіанті це відварений виріб з тіста або картоплі. Вся суть в тому, що страва вариться дуже швидко (менше 10 хвилин). Зате саме слово має німецькі коріння (« knödel »), і утвердилося ще в XIX столітті на території Чехії та Словаччини як чудова страва. Кнедлики часто роблять з начинкою, але наш рецепт не є таким. Тому за бажанням ви можете покласти щось всередину тіста з картоплі. Також кнедлики можуть бути різними за величиною, починаючи від маленьких до розмірів великих куль (такі зазвичай роблять з солодкою начинкою, а маленькі - з несолодкою).

Ingredients

Картопля

440 г.

Цибуля ріпчаста

120 г.

Масло вершкове

30 г.

Борошно пшеничне

30 г.

Яйце куряче

1 шт.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю помити, очистити, натерти на дрібній тертці. Зайву рідину злити. Додати до картоплі яйце і сіль. Добре все перемішати, а потім додати борошно, відразу перемішуючи.

02

Столову ложку змочити у воді. Воду закип'ятити і посолити. Ложкою брати по трохи тіста і опускати його у киплячу воду. Варити приблизно 7-9 хвилин.

03

Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Масло розтопити на сковорідці і обсмажити на ній цибулю. Подавати кнедлики з цибулею.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Кнедлики із сирої картоплі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua