
Кнедлики зі шпинату
Кнедлики - це порівняно "молода" страва, оскільки з'явилася вона в XIX столітті на території нинішніх Чехії та Словаччини. Але це не завадило їй стати дуже популярною і навіть традиційною в тих країнах. Не відомо точно, правда, чому саме слово прийшло з німецької мови, але це ж і не найголовніше. Справа в тому, що в цій страві дуже незвичайний спосіб приготування. У класичному варіанті - це тісто або картопля проварені дуже швидко в киплячій воді. Але ми вирішили піти далі, тому наш рецепт відрізняється від звичного. У кнедлики зі шпинатом дуже багато різних інгредієнтів. Одні з них роблять страву досить ситною, а інші - корисною.
Ingredients
Свіжеморожений шпинат
1 кг
Булочки
2 шт.
Житній хліб
80 г
Молоко
150 мл
Цибуля
1 шт.
Вершкове масло
100 г
Сир емменталь (можна замінити іншим сиром)
180 г
Яйця
2 шт.
Гречане борошно
60 г
Петрушка
5-7 гілочок
Часник
1 зубчик
Овочевий або курячий бульйон
300 мл
Пармезан для подачи
50 г
Мускатний горіх
дрібка
Чорний перець
за смаком
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Шпинат разморозьте, якщо це цілі листя - дрібно порубіть їх.
02
Булочки наріжте невеликими квадратиками завтовшки 0,5 см. Житній хліб подрібніть в крихту в блендері або кухонному комбайні.
03
Молоко трохи підігрійте. З'єднайте житній хліб і булочки і влийте молоко.
04
Сир наріжте маленькими кубиками.
05
Листя петрушки, цибулю і часник дрібно порубіть. Розтопіть на сковороді 30 г вершкового масла і пасеруйте в ньому петрушку, цибулю і часник, трохи згодом введіть шпинат і продовжуйте пасерувати ще пару хвилин.
06
Отриману масу з'єднайте в мисці з хлібною крихтою, перемішайте. Додайте яйця, гречане борошно, сир, спеції і сіль і все перемішайте. Накрийте цю масу кришкою і залиште на 45 хвилин.
07
Змочіть руки і сформуйте 18 кнедликів діаметром 4 см.
08
Доведіть воду до кипіння, підсоліть і опустіть в неї отримані кнедлики. Дайте їм трохи покипіти, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште їх варитися протягом ще приблизно 15 хвилин. Дістаньте кнедлики шумівкою і викладіть на серветку, щоб вони обсохли.
09
До сковороди влийте бульйон, додайте 80 г вершкового масла, викладіть кнедлики і дайте їм покипіти. Періодично перевертайте їх. Продовжуйте тушкувати до практично повного випаріння рідини.
10
Дістаньте кнедлики, полийте залишилися бульйоном. Пармезан натріть. Розкладіть кнедлики по тарілках, посипте пармезаном і подавайте.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores