
Млинці дріжджові "Мереживні"
Хто ж не любить цю традиційну і стародавню страву російської кухні?! Напевно, складно знайти таку людину. Млинці - популярна страва до різних свят, та й не тільки. Їх можна смажити навіть просто на сніданок. Тільки більш класичний варіант млинців робиться із звичайного тіста. Ми ж пропонуємо з дріжджового. Тоді млинці виходять пишні і повітряні. Ще теплі млинці подавайте до столу або ж із звичайним маслом, або зі сметаною, або варенням. А можна замотати в них сир і запекти в духовці. У кожному разі страва буде дуже смачною і соковитою завдяки дріжджовому тісту. Вдало для приємного проведення часу за чашкою чаю, какао або молока.
Ingredients
Молоко
1000 г.
Борошно
500 г.
Дріжджі сухі
11 г.
Яйця курячі
2 шт.
Цукор
2 ст. л.
Сіль
1 ч. л.
Рослинна олія
2 ст. л.
Вершкове масло
50-70 г.
Preparation steps
01
Підігріти молоко. У 0,25 склянки теплого молока розвести дріжджі, додати 1 чайну ложку цукру і дрібку солі. Поставити опару в тепле місце, щоб "підійшла".
02
Яйця збити з цукром. Додати дріжджі. Добре перемішати. Додати тепле молоко. Потім всипати борошно і добре збити міксером або вінчиком так, щоб тісто вийшло без грудочок. Додати рослинну олію і ще раз добре перемішати. Накрити тісто і поставити в тепле місце.
03
Тісто має підійти 3-4 рази (2-3 години). Підійшло - перемішати, підійшло - перемішати. Останній раз перемішати і відразу почати випікати млинці.
04
Розігріти сковорідку. Перший раз змастити шматочком сала. Ополоником налити в центр сковорідки тісто і, злегка повертаючи сковорідку, розлити тісто по всій поверхні. Випікати на середньому вогні близько 1 хвилини. Потім перевернути млинець на іншу сторону. Випікати так само. Готові млинці, поки вони ще гарячі, змащувати вершковим маслом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores