
Гриби запечені
Слід зауважити, що гриби часто використовують у кулінарії, щоб замінити м'ясо. Звичайно, на перший погляд здається, ну що в них такого спільного? Але насправді, якщо ви хочете внести різноманітність у свій раціон, тоді можна спробувати замінити одне іншим. Гриби приваблюють багатьох своїм незвичайним і характерним смаком. Та й готувати їх не довше, ніж м'ясо. Тому швидкий і простий варіант - це запекти гриби у духовці. По-перше, страва вийде більш насиченою і ароматною. А по-друге, це корисніше, ніж смажені гриби. За бажанням можна першим шаром викласти картоплю, і тоді у вас вийде повноцінна запечена страва.
Інгредієнти
Печериці свіжі
0,5 кг.
Кунжут
2 ст. л.
Масло вершкове
1 ст. л.
Сметана
3 ст. л.
Борошно пшеничне
1,5 ч. л.
Перець чорний мелений
0,3 ч. л.
Цукор
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Свіжі гриби перебрати, очистити, ретельно промити під холодною проточною водою і нарізати скибочками вздовж волокон.
02
Приготувати сметанний соус: обсмажити на сухій сковороді просіяне пшеничне борошно, потім додати сметану і трохи солі, довести до кипіння і зняти з вогню.
03
Заправити гриби чорним перцем, кунжутом, цукром, сметанним соусом і рослинним маслом, добре перемішати і дати настоятися 40 хвилин в прохолодному місці.
04
Деко змастити вершковим маслом, викласти на нього гриби і поставити в розігріту духову шафу. Запікати при 180ᵒС приблизно 30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів