Курка, запечена під тертою картоплею - Image

Курка, запечена під тертою картоплею

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Що може бути краще, ніж рецепти, які несуть в собі приємний сімейний затишок і комфорт? Дивишся на страву - і тобі відразу стає дуже добре і спокійно на душі. Мабуть, саме за це такі страви називають "домашніми". Одну з таких домашніх страв ми і пропонуємо. Це запечена курка з картоплею. Можливо, вона і досить проста, але ж такі страви і підходять найкраще для домашньої вечері. Особливо якщо ви втомилися Але якщо приготувати курку з картоплею від душі, то вийде просто чудова страва. Приготувавши її з любов'ю, ви побачите в очах своїх близьких море подяки та теплоти після вечері. Подавати страву можна з овочами або легкими салатами.

Інгредієнти

Куряче філе

2 шт.

Картопля велика

4 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Помідор великий

2 шт.

Сметана

100 г.

Яйця

3 шт.

Часник

2 зубчики

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Етапи приготування

01

Куряче філе порізати уздовж волокон на шматочки і кожен гарненько відбити.

02

На деко, застелене фольгою, викласти шматочки філе і за смаком посолити і поперчити.

03

Помідори нарізати кружечками і щільно укласти на філе.

04

В окремій мисці трохи збити яйця виделкою, додати сметану, дрібно нарізану цибулю і натертий часник. Посолити, поперчити і добре перемішати.

05

Картоплю натерти на крупній терці і додати до одержаної консистенції. Знову добре перемішати.

06

Готову масу рівним шаром розподілити зверху на філе з помідорами.

07

Деко поставити в попередньо розігріту до 180°С духовку і запікати до появи золотистої скоринки. Готову страву розрізати на порції і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Курка, запечена під тертою картоплею – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua