
Печеня по-київськи
Рецептів печені існує значна безліч, але всіх їх об'єднує одне - обробка м'яса жаром або, просто-напросто, смаження. Ця страва широко поширена в багатьох країнах світу, має давню історію і нерідко входила в меню царських бенкетів. Печеня по-київськи - ситне блюдо, що володіє насиченим смаком і ароматом. Процес приготування не складний. Найчастіше готується в керамічних горщиках, але можна готувати і в звичайному посуді, подається на стіл гарячим. Добре підходить, як на обід, так і на вечерю. Особливий ніжний вершковий смак цьому блюду надають гриби зі сметаною і вершками.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Свинина котлетна натуральна
250 г.
Морква
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Картопля фасована
3 шт.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
100 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сметана ХМЗ 20%
за смаком
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 500г
100 мл.
Борошно 7 1кг
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо нарізати тонкими шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні. Обсмажити м'ясо на оливковій олії до готовності.
02
Картоплю нарізати часточками і обсмажити у фритюрі.
03
Моркву нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, білі гриби - великими шматочками, шампіньйони - пластинками.
04
Обсмажити овочі на оливковій олії. Додати смажену картоплю і м'ясо, відвар з білих сушених грибів, і тушкувати все разом 10 хвилин.
05
Заправити печеню вершками, посипати зеленою цибулею і покласти ложку сметани.
06
Запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів