
Картопляні кнедлики
Така нехитра страва, як кнедлики, існує в багатьох кухнях наших європейських сусідів, чи то німці, словаки, чехи, австрійці (а якщо додати сюди ж близькі їм галушки, кльоцки або ньокки, то географія страви помітно розширюється). Кнедлики можуть подаватися у складі супу, слугувати повноцінним другим і навіть, при додаванні солодких начинок, перетворитися на десерт. Загалом, можливо, й не зовсім справедливо називати цю страву "нехитрою", але те, що вона справді народна і улюблена, - це правда. Сьогодні ми готуємо найпростіші кнедлики - з картоплі з хлібною начинкою. Отже, починаємо качати колобки!
Інгредієнти
Картопля
1,2 кг
Молоко
0,5 склянки
Яйця
1 шт. (може знадобитись 2 шт.)
Мускатний горіх
за смаком
Картопляний крохмаль
2 ст.л. (може знадобитись трохи більше)
Вершкове масло
70 г
Білий хліб
50 г
Булочка
1 шт.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Очистіть картоплю. Натріть на терці 800 г картоплі. Викладіть її в миску, залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин.
02
Другу частину картоплі (400 г) відваріть до готовності, влийте молоко і приготуйте пюре.
03
З сирої картоплі злийте воду, викладіть на рушник і промокніть.
04
Викладіть картоплю в миску, додайте картопляний крохмаль, пюре, яйце, мускатний горіх і сіль. Все добре вимісіть.
05
У каструльці доведіть до кипіння воду, підсоліть.
06
Злегка змочіть руки і зліпіть з картопляної маси кнедлики розміром з тенісну кульку.
07
У киплячій воді відваріть перший пробний кнедлик протягом 25 хвилин, накривши каструлю кришкою. Коли кнедлик буде готовий, він спливе на поверхню. Якщо він вийшов занадто м'яким і розпадається, додайте в тісто ще трохи крохмалю, якщо ж дуже крутий - ще одне яйце.
08
Хліб наріжте дрібними кубиками. На сковороді розтопіть і розігрійте 20 г вершкового масла і обсмажте в ньому хлібні кубики на середньому вогні до золотистого кольору.
09
Потім з картопляної маси сформуйте ще 8 кнедликів (кожен розміром з тенісний кульку), зробіть у них невеликі поглиблення і в кожну кульку вкладіть трохи підсмаженого хліба. Добре заліпите поглиблення і знову надайте кулькам правильну форму. Відваріть кнедлики в киплячій підсоленій воді 20-25 хвилин, накривши каструлю кришкою.
10
З булочки вийміть м'якуш. Залишилося вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажте в ньому м'якуш до золотистого кольору.
11
Дістаньте кнедлики шумівкою і обсушіть на серветці. Для подачі розкладіть кнедлики по тарілках, полийте обсмаженим м'якушем і вершковим маслом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів