
Молочний кисіль з ваніллю
Всі напевно в дитинстві на полуденок у садочку пили це диво - кисіль з булочками. Кисіль готують різний. Сюди можна додавати фрукти, шоколад. Сьогодні ми навчимо вас готувати традиційний напій, знайомий кожному з дитинства. Молочний кисіль з ваніллю дуже смачний. Він стає не менше смачним, якщо подавати його повністю охолодженим, з холодильника. Він тоді виходить досить густий напій-десерт. А густоту можна регулювати кількістю крохмалю. Якщо хочете отримати кисіль не в якості напою, а в якості щільного і густого десерту, збільшіть кількість крохмалю до 2 столових ложок. Кисіль не слід довго кип'ятити, інакше він буде дуже рідким. Приємного апетиту!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
500 мл.
Крохмаль картопляний Dr. Oetker 75г
1 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
3 ст. л.
Шоколад темний Ritter Sport Ghana 100г
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Розрізати навпіл стручок ванілі, дістати насіння.
02
Влити 0,5 склянки молока в крохмаль, розмішати.
03
У молоко, що залишилося, додати насіння, стручок ванілі, цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь, стручок ванілі витягти, влити розведений в молоці крохмаль тонкою цівкою. Варити 2-3 хвилини постійно помішуючи.
04
Готовий кисіль охолоджувати 30 хвилин. При подачі посипати тертим шоколадом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів