
Пряники медові
Класична солодка страва - пряники, упевнено закріпили свою позицію в меню кожної хазяйки. Чому ж така назва "пряник"? Та тому що цей кондитерський виріб роблять з пряного тіста, яке у свою чергу містить борошно, мед, і прянощі. У основу тіста також можна включити ваніль, гвоздику, родзинки і різні горіхи (і ще багато інших інгредієнтів). Це доповнення надасть звичайним пряникам насиченого і досконалого смаку. Зробити форму для печива можна яку завгодно: овальну, круглу, або прямокутну. Що ж, прийшов час освоїти майстерність "ліплення з тіста". Для його приготування знадобляться спритність рук і позитивний настрій. І в результаті у вас вийде "солодка скульптура" з пряним ароматом кориці і шафрану.
Інгредієнти
Масло вершкове
70 г.
Мед
150 г.
Борошно пшеничне
400 г.
Цукор
100 г.
Яйце
3 шт.
Розпушувач
15 г.
Цукрова пудра
1 ст. л.
Прянощі
за смаком
Етапи приготування
01
Вінчиком взбити яйце, цукор і мед до отримання однорідної суміші. За допомогою яскравих спецій можна надати додатковий аромат, так що за бажанням можна додати в суміш корицю, мускатний горіх, гвоздику, шафран (у меленому вигляді) і сіль. Туди ж вбити два яєчні жовтки (білок залишити для приготування глазурі) і продовжувати змішувати.
02
У борошно всипати розпушувач і підмісити в основну суміш. За допомогою рук замісити тісто. Потім загорнути його в плівку і покласти на 30 хвилин в холодильник. Далі, відрізати шматок тіста і розкачати. Тепер можна нарізати пряники за допомогою різних форм. Випікати 15 хв.
03
Залишилося приготувати глазур. За допомогою вінчика яєчний білок збити з цукровою пудрою. Повинна вийти біла пишна маса. За допомогою пензлика намазати кожен пряник окремо. Пряники набудуть гладку, глянцеву поверхню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів