
Пісний куліш із квашеною капустою
Куліш став популярним і поширився завдяки козакам із Запоріжжя. Саме вони придумали варити суп із пшона з додаванням різних інших інгредієнтів. Вважається, що стародавньою родичкою куліша була угорська каша з пшона. Звідси і назва страви. Тому що з угорського пшоно перекладається як куліш. У класичному варіанті куліша обов'язковим компонентом вважається пшоно і сало. Звичайно, існує вже багато різновидів куліша. Наш рецепт пісного куліше звичайно ж не містить сала. Зате тут є інші складові, які дуже смачні і корисні. Наприклад, квашена капуста дуже корисна, проте не калорійна. Це хороший варіант для приємної вечері.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Пшоно
0,5 ст.
Картопля фасована
2 шт.
Імбир
1 шт.
Олія ріпакова Королівський Смак рафінована 1л
0,25 шт.
Капуста квашена
1 ст.
Морква
1,5 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Вода негазована Аквуля 2л
1 л.
Лист лавровий
3 шт.
Часник
3 шт.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Промити пшоно. Картоплю та топінамбур помити, почистити і нарізати кубиками. Ріпу нарізати дрібно соломкою, моркву нарізати великою соломкою. Цибулю нарізати дрібними півкільцями. Часник дрібно нарізати.
02
Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, висипати картоплю, топінамбур і лавровий лист. Через 3-5 хвилин додати пшоно, зменшити вогонь, продовжити варити.
03
На сковороду викласти цибулю, моркву і часник, поставити на великий вогонь, тушкувати. Через 2 хвилин додати ріпу, а ще через 5 хвилин додати квашену капусту, зменшити вогонь.
04
Як тільки картопля звариться, додати в каструлю зажарку. Натерти на тертці яблуко, додати в каструлю. Варити до готовності капусти, на повільному вогні. Додати зелень подрібнену. Всипати подрібнене сало з часником, додати сіль і перець за смаком, дати настоятися 15 хвилин під кришкою. При подачі додати рослинну олію.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів