
Ватрушки
Ватрушки у більшості людей асоціюються з мамою, домашнім теплом і шкільними роками, коли можна було за 50 копійок по дорозі зі школи купити собі цю смакоту. Випічка ця має магічну властивість - легко втамовує голод і в той же час дарує заряд радості або ж серотонін. На приготування ватрушок потрібно витратити час, проте за один захід ви можете приготувати аж 20 порцій. З такою випічкою і дитину до школи можна спокійно відправляти, і на роботу веселіше йти. Ніжний і апетитний аромат подарує вашому дому теплоту, дружбу, добрі слова і комфорт. Насолоджуйтесь самі, а також подаруйте шматочок радості оточуючим!
Інгредієнти
Молоко
250 мл.
Сухі дріжджі
10 г.
Цукор (в тісто)
100 г.
Вершкове масло
100 г.
Яйця
2 шт.
Борошно
400-450 г.
Сіль
0,5 ч. л.
Кисломолочний сир
500 г.
Сметана
100 г.
Цукор (в начинку)
70-100 г.
Ванільний цукор
2 ч. л.
Етапи приготування
01
Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру та 150 г. борошна. Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин.
02
Потім в опару додати яйця, масло, сіль, цукор, що залишився. Ретельно перемішати.
03
Далі додати борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто потрібно вимісити і знову поставити в тепле місце, дати піднятися.
04
Для начинки кисломолочний сир змішати з 70-100 г. цукру, додати ванільний цукор і сметану. Можна додати родзинки.
05
На деко, вистелене пергаментом викласти невеликі клубочки тіста. Змастити збитим яйцем.
06
У кожному клубочку тіста зробити заглиблення і викласти начинку.
07
Ватрушки випікати 20-25 хвилин при температурі 180°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів