Вареники староруські - Image

Вареники староруські

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Багато віків тому, скуштувавши турецьку дюшвару, наші предки придумали нову страву. З того часу вареники зайняли одну із головних позицій в украинскій кухні. В багатьох областях країни вони стали обрядовою стравою Так , на второй день свадьбы в старину подружки невесты приходили в гости к молодой с варениками , а женщины несли вареники породіллі. Ми пропонуємо вам приготувати цю страву по старинному рецепту під назвою вареники староруські. Пухке м яке тісто в поєднанні з начинкою із ліверу, жареної цибулі і сушених грибів в котрий таз підтвердили примовку, що шлях до серця чоловіка проходить через шлунок. Побалуйте свого коханого нашими варениками!

Інгредієнти

Серце яловиче

100 г.

Легені яловичі

200 г.

Гриби сушені

4 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Масло вершкове

1 ст. л.

Борошно пшеничне

1,5 ст.

Молоко

1,5 ст.

Яйце куряче

2 шт.

Цукор

1 ч. л.

Олія рослинна

1 ст. л.

Сметана

0,5 ст.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

У холодній воді промити легеню і серце. Зварити, після прокрутити через м'ясорубку. Подрібнити цибулю, обсмажити на сковороді в олії, додати до меленого ліверу. Обсмажити масу з цибулі та ліверу.

02

Помити сушені гриби, зварити, дрібно нарізати, обсмажити і додати у фарш.

03

Змішати в мисці воду, молоко і сіль. На стіл висипати борошно гіркою, зробити в центрі ямку, вливати поступово молочну суміш і розбити яйця. Замісити тісто. Додати рослинну олію.

04

Розкачати тісто качалкою, вирізати кола. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї. Варити в підсоленій воді. При подачі прикрасити свіжою зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв