Часникові пампушки - Image

Часникові пампушки

Кількість порцій: 12Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Що може бути смачніше ароматної домашньої випічки? Хрустка апетитна скоринка, м'який повітряний м'якуш і неймовірний аромат часнику із зеленню. Ви вгадали, мова піде про часникові пампушки. Ніжні, пишні кульки тіста з часниковим соусом готуються дуже швидко. Перед ароматом цієї випічки неможливо встояти. Не секрет, що часникові пампушки – краще доповнення до червоного українського борщу зі сметанкою і скибочці домашнього сала. Однак і з іншими першими стравами ця ароматна випічка буде доречною. Тісто на пампушки має бути некрутим, м'яким на дотик, тому не переборщіть з кількістю борошна. Пампушки випікайте до золотистого кольору.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

400 г.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

10 г.

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

6 ст. л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 ч. л.

Сіль Єгипет

2 ч. л.

Часник

5 зубчиків

Вода негазована Аквуля 2л

250 мл.

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 шт.

Зелень мікс 100г

за смаком

Етапи приготування

01

Розчинити дріжджі, цукор і сіль (1 ч. л.) в теплій воді (36-38°C). Додати борошно і соняшникову олію (2 ст. л.), замісити тісто.

02

Скачати в кулю, накрити рушником і залишити на 1 годину для підйому.

03

Тісто розділити на невеликі шматочки і скачати кульки розміром з невелике куряче яйце, укласти в змащену олією форму (2 ст. л.) і залишити на 30 хвилин.

04

Кульки змастити жовтком і поставити в розігріту до 200°C духовку на 20-25 хвилин.

05

Пропустити часник через прес, додати соняшникову олію (2 ст. л.) і сіль (1 ч. л.) за смаком і збити. Можна додати свіжу зелень за смаком.

06

Пампушки вийняти з духовки і змастити часниковим соусом.

07

Накрити рушником і залишити на 15 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв