Бігос - Image

Бігос

Кількість порцій: 12Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Сама «народна» їжа, це квашена капуста. Але саме знатна і смачна страва з квашеної капусти, це бігос. Страва з квашеної капусти і м'яса, традиційна для польської, литовської, української, білоруської кухні (дуже схожа на щі). Зазвичай готується зі свіжої та квашеної капусти. Варіантів приготування бігосу ані трохи не менше, ніж варіантів приготування українського борщу. Готова страву має густу консистенцію, злегка кислуватий смак і запах копченостей. Вважається, що важливо бігос охолодити на морозі, тоді він стане особливо смачним. Подають бігос гарячим з хлібом, білим або чорним, часто - під горілку.

Продукти для рецепту

Капуста квашена
126.00

Капуста квашена

за 1 кг

Інгредієнти

Капуста квашена

1,5 кг.

Сардельки Greisinger Австрійські 450г

250 г.

Грудка куряча Лібра Фуршетна копчено-варена

250 г.

Бекон охолоджений

100 г.

Цибуля

1 шт.

Гриби Боровичок Білі сушені 100г

50 г.

Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Лист лавровий

за смаком

Етапи приготування

01

Залити гриби окропом і залишити розмокати. До квашеної капусти додати духмяний перець, лавровий лист, трохи води і тушкувати протягом 1 години.

02

Тонко нашаткувати свіжу капусту, з грибів віджати воду і порізати їх соломкою. Тушкувати в окремій каструлі на маленькому вогні з додаванням невеликої кількості води протягом 30 хвилин.

03

Порізати сардельки, бекон, курку кубиками. Розігріти в сковороді трохи олії, обсмажити до готовності. Додати нашатковану цибулю, сіль і перець за смаком і смажити ще кілька хвилин, до м'якості цибулі.

04

Змішати обидва види капусти в одній каструлі, додати м'ясні інгредієнти. Добре розмішати і тушкувати все разом на маленькому вогні ще 30 хвилин. Бігос настоювати пару годин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв