
Балиш по-татарськи
Це дуже старовинна національна страва татарської кухні, яку готували на свята в печі. Балиш - це великий пиріг з бездріжджового тіста з м'ясом і картоплею. Особливо смачна нижня частина пирога, так як вона просякнута м'ясними соками. Приготування балиша займе у Вас чимало часу, але це окупиться тим задоволенням, яке Ви отримаєте, спробувавши його. Замість теплої кип'яченої води, як запропоновано в даному рецепті, можна заливати в пиріг бульйон. Подавати балиш потрібно гарячим. Верхню частину свіжоприготованого пирога зазвичай ділять між усіма членами застілля, а начинку розкладають і їдять за допомогою приладів. Якщо балиш їдять охолодженим, то його ріжуть на порційні шматки і прилади вже не потрібні.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
250 мл.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
за смаком
Масло вершкове домашнє
за смаком
Борошно 7 1кг
300 г.
М'ясо перепелів свіжеморожене
0,5 кг.
Картопля фасована
750 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Етапи приготування
01
Нарізати картоплю і м'ясо, посолити, поперчити, додати спеції і добре перемішати.
02
Замісити тісто з 1 яйця, борошна, води і солі. Розкачати перший корж товщиною 0,5 см. і розміром з форму для запікання. Форму змастити соняшниковою олією.
03
Укласти у форму. Зробити бортики, викласти на корж начинку.
04
Розкачати друге коло, в середині зробити отвір. Накрити коржем начинку і защипнути края.
05
Зробити кришечку, за розміром отвору пирога. Змастити жовтком.
06
Поставити в духовку на 2 години при температурі 150°C і випікати. За 10 хв. до готовності відкрити кришечку і залити 1 склянку теплої кип'яченої води. Змастити верхівку пирога вершковим маслом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів