
Шніцель по-празьки
Якщо Ви віддаєте перевагу дотримуватися скромного і не калорійного раціону, можете сміливо пропускати всі чеські рецепти. Вже що-що, а в їжі представники цього народу толк знають, і поїсти – смачно, ситно, по-справжньому – просто обожнюють. У чеських ресторанах порції подають досить значних розмірів, тому однієї такої цілком може вистачити на трьох голодних українських чоловіків. Рекомендуємо влаштувати невелике «свято живота» і вдома – озброївшись ось цим рецептом і підсмаживши апетитний шніцель на празький манер. Навіть звичайна паніровка здивує Вас своїм багатим складом, адже в ній, крім традиційної яєчно-молочної суміші, присутня шинка, сало і зелений горошок. Слинки вже потекли?
Інгредієнти
Говядина (філе)
400 г
Сало
50 г
Яйця
1 шт.
молоко
100 мл
Зелений горошок
2 ст.л
Шинка
50 г
Мука
120 г
Сіль
за смаком
Мелений чорний перець
за смаком
Рослинна олія для підсмажування
100 мл
Етапи приготування
01
Для кляру з'єднайте молоко і яйце, злегка збийте. Всипте борошно (60 г) і перемішайте все до однорідності.
02
Шинку і сало наріжте соломкою і додайте в кляр. Туди ж покладіть зелений горошок. Посоліть, поперчіть і все добре перемішайте.
03
М'ясо наріжте порційними шматками, відбийте з двох сторін, посоліть і поперчіть за смаком.
04
Шматки м'яса спочатку обваляйте в борошні, що залишилося, потім вмочіть у кляр.
05
У сковороді розігрійте олію і обсмажте у ній шніцелі з обох боків до готовності.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів