Перлова каша розсипчаста - Image

Перлова каша розсипчаста

Кількість порцій: 3Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

А чи знаєте ви, що назва такої непримітної перлової каші походить від слова "перл", тобто перлина. І це не дивно. Це зараз перлова крупа вважається їжею бідняків і солдатів. А раніше вона була дворянською їжею. За цю прихильність дворян вона і отримала назву перлової, в прямому розумінні цього слова. Завдяки своєму унікальному складу перловка по праву може розраховувати на горде звання перлини серед усіх круп. Вона має в своєму складі марганець, йод, залізо, кальцій, бор, кобальт, цинк, стронцій, мідь і молібден. Також вітаміни групи В, вітаміни А, Е, D. Але головним багатством перловки є фосфор, який відповідає за діяльність мозку. Подавати кашу можна з молоком, маслом або зі шкварками з цибулею, смаженими грибами.

Інгредієнти

Перлова крупа

1 ст.

Вода

3 ст.

Вершкове масло

3 ст. л.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Перлову крупу перебрати, промити, залити гарячою водою і довести до кипіння.

02

Потім воду злити і знову залити кашу гарячою підсоленою водою, додати масло, добре перемішати. Закрити кришкою.

03

Довести до готовності в духовці, щоб вода повністю ввібралась у крупу, після чого кашу знову перемішати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Перлова каша розсипчаста – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua