
Кисіль з калини
Калина - це одна з самих популярних ягід в українському фольклорі. Народ знав, що оспівувати. Адже калина - героїня безлічі пісень, не тільки красива, але і лікувальна ягода. Своїм лікувальним ефектам калина зобов'язана корисним речовинам. Калина має заспокійливу, протизапальну, сечогінну, в'яжучу, кровоспинну дії. Завдяки високому вмісту біологічно активних речовин плоди калини позитивно впливають на серцево-судинну систему, регулюють артеріальний тиск. Як бачите калина - чудодійна ягода. Вона також піднімає імунітет, а чаї з калини взимку ставлять на ноги багатьох людей хворих на грип. Тому приготуйте цілющий калиновий кисіль прямо зараз.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Калина Здоровий Продукт свіжоморожена
100 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
250 г.
Крохмаль Dr.Oetker 1кг
90 г.
Вода негазована Аквуля 2л
2 л.
Етапи приготування
01
Ягоди калини потрібно промити водою.
02
Далі необхідно залити калину кип'ятком, і дати постояти декілька хвилин.
03
Коли калина настоїться, її слід пом'яти і відцідити від м'якоті.
04
Далі, отриманий густий настій червоної калини закип'ятити і можна розпочинати варити кисіль.
05
У склянку з холодною водою додати цукор і крохмаль, ретельно перемішати. Головне на цьому етапі - уникнути появу грудочок крохмалю.
06
Варити до загустіння, для цього потрібно почекати всього декілька хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів