
Лазанья з м'ясом і грибами
Італійська лазанья - блюдо, яке популярне в усьому світі. Лазанья з м'ясом і грибами - рецепт для любителів смачненького. Страва дуже ситна. Готувати цю страву просто, але вона потребує часу, уваги і терпіння. Щоб лазанья з м'ясом і грибами була ще більш ароматною, додають до свіжих грибів кілька сушених, попередньо замочених, а щоб лазання була менш жирної, кладуть більше овочів. Лазанья з м'ясом і грибами стане смачнішою, якщо додати до неї ароматних трав. Готову лазанью виймають з духовки і ставлять на 10-15 хвилин остигати. Потім розрізають на порції і подають на стіл.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Фарш з яловичини та свинини ЦеМ'ясо Особливий охолоджений 400г
250 г.
Цибуля
1 шт.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
250 г.
Томати Auchan консервовані чищені 476г
4 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Чебрець Metro Chef подрібнений 60г
за смаком
Орегано Auchan 20г
за смаком
Масло вершкове домашнє
5 ст. л.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
800 мл.
Борошно 7 1кг
3 ст. л.
Мускатний горіх Еко мелений 10г
1 ч. л.
Макаронні вироби Barilla лазанья 500г
6 листів
Сир моцарела Lel 45%
80 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
3 ст. л.
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
за смаком
Етапи приготування
01
Дрібно порізану цибулю обсмажити до прозорості на олії.
02
Додати фарш, спеції, обсмажити фарш із цибулею.
03
Потім додати томати і смажити до випаровування рідини.
04
Окремо порізати гриби і обсмажити їх теж в невеликій кількості соняшникової олії, посолити.
05
Для приготування соусу Бешамель в каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно, смажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Тонкою цівкою додати молоко, продовжувати помішувати.
06
Як закипить, додати мускатний горіх, посолити, поперчити.
07
Варити ще 1 хвилину. Посолити і поперчити.
08
На дно форми для запікання налити соус, після покласти листи лазаньї. Після шар фаршу з цибулею і томатами. Посипати сиром Пармезан, полити знову соусом. Після знову листи лазаньї, потім соус, гриби і посипати сиром Пармезан. Останній шар листи лазаньї і знову соус.
09
Зверху посипати сиром Моцарела. Залишити лазанью приблизно на 1 годину, після прикрити фольгою, поставити в духовку нагріту до 150°C і запікати 20 хвилин.
10
Після запікання фольгу прибрати і запекти до готовності. Коли лазанья стане золотистого кольору - можна вимикати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів