Кутя пшенична - Image

Кутя пшенична

Кількість порцій: 6Час приготування: 3 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Здавна ще наші пра-прабабусі готували в ніч на Святий вечір дванадцять страв. Перед Різдвом був суворий піст, а в ніч Різдва Христового можна було розговітися. Тоді-то й ставили на стіл багато різних не пісних страв. Але головним завжди була кутя. Її довго і ретельно готували. І починали це робити ще за кілька днів. Щоб добре розтерти мак в макогоні, зварити зерна пшениці. Але страва було того варта, адже це головна страва в таке велике свято. Добре, що в наший час є безліч пристосувань, які спрощують і прискорюють роботу, і ми можемо приготувати кутю набагато швидше. Але смак її залишається таким же незвичайним.

Продукти для рецепту

Спельта Сто Пудів Антична пшениця 500г
42.29

Спельта Сто Пудів Антична пшениця 500г

500 г

Інгредієнти

Спельта Сто Пудів Антична пшениця 500г

160 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Мак харчовий

100 г.

Горіхи Мигдаль 150г

за смаком

Родзинки

за смаком

Мед Літній Мед 750г

за смаком

Етапи приготування

01

Цілі зерна лущеної пшениці залити холодною водою, додати сіль, варити до розм'якшення і відкинути на друшляк.

02

Мед розвести водою, і залити пшеницю, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і охолодити.

03

У готову пшеничну кутю додати перетертий в кавомолці мак і подрібнені горіхи.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв