
Італійське шоколадне морозиво
Італійська кухня здавна славиться своїми десертами. Серед них величезна кількість всіляких рецептів морозива, яке виготовляли ще в Стародавньому Римі. В Італії існують спеціальні заклади, де працюють майстри з виготовлення морозива, і продають його відразу після приготування. Італійське шоколадне морозиво відрізняється низьким вмістом жирів, воно щільне за структурою і тане повільніше звичайного. За бажанням можна додати до нього терту цедру апельсина або лимона, ягоди або шматочки фруктів, горіх або мигдаль, ложку коньяку або вермуту.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
6 ст.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ст.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
12 шт.
Шоколад чорний Maxim's 39г
340 г.
Какао-порошок Аромікс 100г
за смаком
Етапи приготування
01
Збити жовтки, вилити в каструлю, додати до жовтків половину молока, всипати цукор.
02
Каструлю поставити на маленький вогонь, нагрівати, постійно помішуючи. Маса повинна бути густою.
03
Зняти каструлю з вогню, постійно помішуючи додати половину молока і половину натертого шоколаду. Перемішати до однорідної маси.
04
Поставити каструлю в холодильник для охолодження.
05
Подрібнити половину шоколаду, додати в масу. Перемішати, перекласти в ємність, покласти в морозилку, перемішуючи кожні півгодини.
06
При подачі посипати зверху какао.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів