
Паска на сметані
Готуючись до головного християнського свята - Великодня, наші господині печуть свою домашню пасхальну випічку: великодній хліб або паску. Один з найцікавіших варіантів - це паска на сметані. Цей рецепт найбільше задовольнить тих, хто любить ніжні, злегка вологі, але в той же час щільні паски. Саме жирна сметана робить їх такими за текстурою. Кількість родзинок кладеться на розсуд кожної господині. Можна додати улюблені сухофрукти або цукати. Готові паски дістають з духовки і дають їм охолонути, потім змащують білкової глазур'ю і посипають різнокольоровою кондитерською присипкою.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
500 мл.
Борошно пшеничне вищий гатунок
1 кг.
Маргарин Olkom столовий 82,2%
250 г.
Масло вершкове домашнє
200 г.
Сметана ХМЗ 20%
100 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
700 г.
Яйце куряче С0 1шт
10 шт.
Сіль Єгипет
5 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
за смаком
Родзинки
за смаком
Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г
1,5 ст. л.
Етапи приготування
01
Молоко налити в каструлю, підігріти. Всипати 350 г. цукру, змішувати до розчинення цукру в молоці. Окремо відлити трохи молока в миску, додати дріжджі, розвести їх в молоці. Після, додати дріжджову суміш у решту молока. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.
02
Висипати залишки цукру в миску, додати до цукру яйця, збити суміш. Додати сюди ж маргарин, вершкове масло, половину якого необхідно розтопити. Додати також сметану, сіль, ванільний цукор і рослинну олію. Ретельно перемішати в однорідну масу.
03
Змішати молочну масу з масляною, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Накрити зверху миску рушником, поставити в тепле місце на 3 години.
04
Вимішувати тісто доти, поки воно не буде приставати до рук. Додати в тісто родзинки за смаком. Викласти у змащену форму, дати час, щоб тісто піднялося.
05
Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години. Прикрасити паску за смаком.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів