Паска на сметані - Image

Паска на сметані

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Готуючись до головного християнського свята - Великодня, наші господині печуть свою домашню пасхальну випічку: великодній хліб або паску. Один з найцікавіших варіантів - це паска на сметані. Цей рецепт найбільше задовольнить тих, хто любить ніжні, злегка вологі, але в той же час щільні паски. Саме жирна сметана робить їх такими за текстурою. Кількість родзинок кладеться на розсуд кожної господині. Можна додати улюблені сухофрукти або цукати. Готові паски дістають з духовки і дають їм охолонути, потім змащують білкової глазур'ю і посипають різнокольоровою кондитерською присипкою.

Продукти для рецепту

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
60.80 - 79.00

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

950 г

Інгредієнти

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

500 мл.

Борошно пшеничне вищий гатунок

1 кг.

Маргарин Olkom столовий 82,2%

250 г.

Масло вершкове домашнє

200 г.

Сметана ХМЗ 20%

100 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

700 г.

Яйце куряче С0 1шт

10 шт.

Сіль Єгипет

5 г.

Цукор ванільний Auchan 8г

за смаком

Родзинки

за смаком

Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г

1,5 ст. л.

Етапи приготування

01

Молоко налити в каструлю, підігріти. Всипати 350 г. цукру, змішувати до розчинення цукру в молоці. Окремо відлити трохи молока в миску, додати дріжджі, розвести їх в молоці. Після, додати дріжджову суміш у решту молока. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

02

Висипати залишки цукру в миску, додати до цукру яйця, збити суміш. Додати сюди ж маргарин, вершкове масло, половину якого необхідно розтопити. Додати також сметану, сіль, ванільний цукор і рослинну олію. Ретельно перемішати в однорідну масу.

03

Змішати молочну масу з масляною, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Накрити зверху миску рушником, поставити в тепле місце на 3 години.

04

Вимішувати тісто доти, поки воно не буде приставати до рук. Додати в тісто родзинки за смаком. Викласти у змащену форму, дати час, щоб тісто піднялося.

05

Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години. Прикрасити паску за смаком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв