
Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками
Знамениті українські полтавські галушки - вони досить часто фігурують у народній творчості. Чого тільки варті розповіді Миколи Васильовича Гоголя... Читаючи ці цікаві оповідання про життя українського народу того часу, сам мимоволі починаєш занурюватися і уявляти собі в розумі яскраві сцени з побуту того часу. Полтава того часу неможлива без цих самих знаменитих полтавських галушок, рецепт яких ми вам сьогодні маємо честь надати. Ця страва насправді дуже проста у своєму приготуванні, але від цього не менш смачна і поживна. Загалом це справжня українська колоритна народна страва, яку ви зобов'язані спробувати.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
80 г.
Яйце куряче
3 шт.
Вода
0,5 ст.
Сіль
за смаком
Домашній сир
600 г.
Шпик
100 г.
Перець
за смаком
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Етапи приготування
01
У миску висипати сир, додати сіль та яйця. Ретельно перемішати, сюди ж просіяти борошно, замісити тісто, накрити рушником, дати настоятися 10-15 хвилин.
02
Поставити каструлю з водою на вогонь. У цей час нарізати шпик кубиками, обсмажити на розігрітій сковороді, додати в сковороду нарізану цибулю, смажити 3-4 хвилини до золотистого кольору.
03
Тісто розкачати в ковбаску, нарізати на шматочки, висипати їх у киплячу воду в каструлі, варити поки не спливуть.
04
При подачі, зверху висипати шкварки з цибулею. Можна варені галушки злегка підсмажити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів